Liderul Senatului a spus că nu e convins "sută la sută" de această dorinţă a premierului Mihai Tudose.

UPDATE În cursul după-amiezii, Călin Popescu-Tăriceanu şi preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău au discutat la ora la Senat, întâlnirea având loc după ce Bădălău a avut o discuţie în această dimineaţă cu premierul Mihai Tudose, scrie Mediafax, citând surse politice.

"N-am nicio informaţie directă de la premier privind dorinţa de a face o restructurare", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, după întrevederea cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Şeful ALDE a explicat că nu este "convins sută la sută" privind această intenţie, dar dacă premierul doreşte restructurarea Cabinetului său "să vină într-o şedinţă de coaliţie şi să discutăm mai întâi la nivel informal" despre soluţii în acest sens.

Tăriceanu a mai spus că alta e agenda de preocupări a coaliţiei de guvernare.

"Fac un apel colegial la cei din PSD, având în vedere că suntem parteneri în coaliţie, deci în calitate de partener în coaliţie, fac un apel la cei din PSD care sunt frământaţi, probabil fiecare având motivele bine justificate, de evoluţiile politice şi de viitor, să se concentreze cu precădere - aceasta este şi abordarea mea şi de aceea îmi permit să dau acest sfat - pe agenda publică, pe agenda cetăţeanului. Oamenii sunt extrem de puţin interesaţi câte şedinţe facem pe săptămână, câte şedinţe face guvernul, câţi miniştri are guvernul. Ei sunt interesaţi de calitatea actului politic în Parlament şi de calitatea actului de guvernare", a afirmat el.