Liderul Senatului a mai spus că și propunerea lui Tudorel Toader de adoptarea a unei OUG privind revizuirea proceselor care s-a bazat pe ascultarea telefoanelor și protocoalelor e una rațională.

"Cred că propunerea domnului Dragnea merită și ea luată în seamă, trebuie făcut ceva pentru că, așa cum spus, chiar dacă unii dintre cei care au fost condamnați în aceste procese, probabil au fost vinovați - eu nu am cum să apreciez, nici nu pot să fac distincția între cei care sunt și cei care nu sunt și au fost condamnați pe nedrept - indiferent, chiar și cei care au fost vinovați au dreptul fundamental la un proces corect, ceea ce nu s-a întâmplat. Și din acest motiv cred că trebuie găsită o soluție de remediere care nu poate fi făcută punctual", a declarat luni, la Parlament, Călin Popescu Tăriceanu. 

"Mi s-a părut că propunerea făcută de ministrul Justiției, domnul profesor universitar Tudorel Toader, este o propunere aș spune rațională, aceea de adoptare a unei ordonanțe de urgență care să permită revizuirea tuturor proceselor care s-au bazat pe ascultarea telefoanelor și protocoale. Cred că e greu de acceptat într-o societate democratică ideea că putem în continuare să folosim aceleași metode caracteristice Securității din anii '50 în efectuarea actului de justiție", a adăugat el.

De menționat că, după ședința CEx din weekend, Dragnea nu a exclus ca Tăriceanu să fie candidatul comun al ALDE și PSD la președinție.