Organizarea unui referendum în urma deciziei Curții Contituționale este ”o instigare la nerespectarea Constituției și a deciziilor Curții”, spune președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

”În ultima perioadă, pot spune cu regret că văd o serie de elucubrații din partea PNL. Aici avem plângerea penală împotriva premierului. Acum e o instigare la nerespectarea Constituției și a deciziilor Curții. Ce să facem, să învingem decizia CCR cu un referendum? Cam așa aș putea să traduc: haideți să nu mai fim democrație parlamentară, ci să trecem la democrație referandară... nu se poate așa ceva. Referendumurile sunt caracteristice regimurilor totalitare”, a declarat la Digi 24 Călin Popescu Tăriceanu.

Referitor la statele democratice care își consultă cetățenii regulat, șeful Senatului a afirmat că unele sunt derizorii și că nu aceasta e modalitatea: ”Nu cred că aceasta este modalitatea, adică dacă nu ne convine o decizie, o prevedere constituțională care nu ne convine și care trebuie aplicată atunci încercăm să schimbăm”.