Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți că, prin numărul mare de cazuri instrumentate de DNA, în special pentru abuz în serviciu, România a ajuns să fie considerată țara cea mai coruptă din Europa.

"La noi, toată lumea a fost acuzată (...). Dosarele instrumentate la DNA pe corupție, cred că 90% sunt pe abuz în serviciu, care este considerată ca o infracțiune conexă corupției. Alții nici măcar nu sunt acuzați direct ei pentru abuz în serviciu, ci participare indirectă la abuz în serviciu. Toate lucrurile acestea au transformat România într-un exemplu pe care eu îl deplâng, adică România a devenit, cu ajutorul DNA, țara cea mai coruptă din Europa, prin numărul de cazuri de corupție raportate, că noi raportăm și ăia își imaginează toate grozăviile", a declarat într-o conferință de presă Călin Popescu Tăriceanu, scrie Agerpres.

La intrarea în sediul ALDE Cluj, precum și la ieșire, Călin Popescu Tăriceanu, senatorul Marius Nicoară - proaspăt venit de la PNL - și ceilalți lideri ai formațiunii au fost întâmpinați de un grup de circa zece protestatari care au scandat, printre altele, ”Rușine, rușine să vă fie”, ”Hoții”, ”Justiție, nu corupție”, ”Demisia”.