Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține, într-o postare pe Facebook, că "România are la Cotroceni un trântor solemn, plantat de alții în capul mesei".

"Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou <<instituțional>>: și-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează. În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator care nu a pus nicio piatră la eșafodajul european, a fost plantat de alții în capul mesei, dar încearcă să-și aroge acum meritele altora", a scris Tăriceanu.


Șeful Senatului mai susține că Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare, ci Guvernele de după 1990 au dus la aderarea României la NATO și UE.

"Căci nu! Dl.Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alții au făcut-o. Guvernele din perioada președintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO și UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus și să-și croiască drum electoral pe banii alocați de noi Sibiului, capitală culturală europeană. Azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al țării stă strict în augusta sa persoană și împrăștie, între două navete la Bruxelles și un palton trântit nervos pe capota mașinii, minciuni toxice despre <<cei care vor să scoată țara din UE>>”, a mai scris acesta.