Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că ministrul Justiției va trimite ambasadelor, partenerilor europeni și SUA un rezumat al modificărilor la Codurile penale.

 

„Am avut astăzi o reuniune a Coaliției la care a participat președintele PSD, Liviu Dragnea, dar și premierul Viorica Dăncilă.(...) Am discutat despre necesitatea ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să elaboreze un document, înțeleg că l-a și terminat, pe care MAE și Ministerul pentru Afaceri Europene să îl comunice partenerilor noștri. Documentul vizează un rezumat al modificărilor pe care urmează să le adoptăm pe Codul penal și Codul de procedură penală. Cred că este nevoie de o informare corectă, obiectivă, a ceea ce se urmărește în Parlament. Am văzut o serie de știri false (...) cu privire la anumite așa-zisele modificări care ar urma să se facă în Cpp și Cp. Subliniez că ne aliniem la practicile europene. O să fie circulat și în interior, la ambasade, dar și în străinătate, o să trebuiască să trimitem la toți partenerii noștri europeni și nu numai. Cred că ar trebui și către Statele Unite - Departamentul de Stat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat care este motivul elaborării documentului, Tăriceanu a spus:

„Dintr-un motiv simplu, pentru că vedem că este o campanie furibundă de dezinformare pe Codurile penale și trebuie explicat partenerilor noștri exact ceea ce urmărim, ca să nu existe dubii și să nu lăsăm să planeze eventual îndoieli în legătură cu ceea ce se intenționează să se facă”.