Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, amintește că vineri se împlinesc 74 de ani de când premierul britanic a pierdut alegerile, iar de aici se desprinde prima lecție - "nu mereu cei care iau voturile le și merită".

"REMEMBER. Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul și se va preda veșnic în școlile de politologie. Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care și-a dus țara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deși, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacția că cel puțin pleca în opoziție după ce învinsese dușmanul nazist", a scris Tăriceanu pe contul lui de Facebook.


El mai spune "marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta și, în 1951, a revenit la cârma țării".

"Cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult grație acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill. De aici, prima lecție ar fi că nu mereu cei care iau voturile le și merită. A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îți spun asta!", a conchis Tăriceanu.

+++

Paridul lui Călin Popescu Tăriceanu a pierdut alegerile europarlamentare din 26 mai, după ce nu a reușit să atingă pragul de 5%, iar acum acesta își dorește să fie candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidențiale, afirmând în repetate rânduri că el este singurul care l-ar putea învinge pe Klaus Iohannis în turul doi.