Preşedintele Senatului a comentat vineri informaţia apărută în spaţiul public privind existenţa unui mandat de supraveghere pe numele său în 2014, subliniind că acesta a vizat perioada campaniei electorale dinaintea prezidențialelor.

Informația a fost publicată de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, pe contul de Facebook.

"Interceptarea, evident, a unuia dintre candidaţi în procesul electoral duce în mod clar la suspiciuni şi, probabil, se pot formula acuzaţii grave legate de deformarea procesului electoral, de incorectitudinea în care s-a desfăşurat procesul electoral, pentru că se creează în acest fel avantaje unuia dintre candidaţi. Şi aceasta este dovada în plus a ceea ce am spus în trecut despre existenţa statului paralel în România", a afirmat Tăriceanu, conform Agerpres.

El a opinat că, după ce au fost ridicate semne de întrebare privind corectitudinea alegerilor din 2009, acelaşi lucru ar putea fi valabil şi pentru cele din 2014: "În momentul de faţă, trebuie să ne punem întrebarea dacă în afară de alegerile din 2009, şi alegerile din 2014 s-au desfăşurat corect. Şi am îndoiala că ele s-au desfăşurat corect".

Tăriceanu l-a atacat din nou pe Klaus Iohannis, care s-ar sprijini pe instituţiile de forţă şi nu îi pasă de "încălcarea grosolană" a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

"Trebuie trasă concluzia că el face exact aceeaşi greşeală pe care a făcut-o predecesorul său, Traian Băsescu, de a folosi aceste forţe represive ale statului pentru a tranşa lupta politică, pentru a-şi elimina adversarii, pentru a distorsiona, prin distribuirea de ştiri false, percepţia publică. Şi o face amplu şi grosolan. Am văzut că adoptă exact acelaşi stil de a face politică cu cel al lui Traian Băsescu. A menţinut, a preluat exact aceleaşi metehne de la Băsescu, mai puţin, sigur, calităţile lui", a adăugat el, fără să uite să amintească și de una dintre marotele sale - statul paralel.

În mod surprinzător, lui Tăriceanu i-a dat dreptate o fostă adversară politică.