Tăriceanu și-a delegat pentru trei zile atribuțiile de președinte al Senatului, deși Dragnea anunța că luni va discuta cu președintele Senatului despre suspendarea președintelui Iohannis.

UPDATE

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că ședința de luni a coaliției în care Liviu Dragnea voia să discute despre suspendarea șefului statului nu va mai avea loc.

”Toate chestiile acestea nu le poți gândi cu inima, așa sufletește cum fac eu. Se face o comisie mixtă PSD-ALDE care trebuie să întocmească, nu un raport, că nu suntem la comuniști, niște puncte de vedere. Astea pot fi gata în seara aceasta, pot să fie gata mâine. O să le discutăm și vedem despre ce este vorba, punem întrebări «de ce așa și nu așa?». În orice caz, din partea electoratului, partea mare care ne susține este o presiune fabuloasă pentru suspendare”, a declarat Ștefănescu, potrivit Mediafax. 

+++ 

Atribuțiile de președinte al Senatului vor fi preluate de vicepreședintele Adrian Țuțuianu (PSD), în perioada 9-11 iulie. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, dar nu și pe site-ul Senatului, deși Parlamentul este încă în sesiune extraordinară, relatează  HotNews.ro.

Surse Digi 24 susțin că Tăriceanu evită astfel discuțiile despre suspendarea președintelui Iohannis, pe care Liviu Dragnea le anunțase pentru luni cu omologul său de la Senat.

Tăriceanu ar fi plecat în vacanță, cu familia, notează G4media și ar fi spus liderilor ALDE că nu vrea să arunce țara în criză printr-o suspendare a șefului statului.