Președintele Senatului susține că e de acord cu suspendarea președintelui, dacă Iohannis continuă să refuze aplicarea deciziei CCR privind revocarea șefei DNA.

”Chiar vineri am avut o discuție cu domnul Dragnea pe acest subiect, iar răspunsul meu e foarte clar, l-am spus și domnului Dragnea, nu am nimic de ascuns, nu facem politică în secret. Prin urmare, voi susține o decizie a coaliției care urmează să demareze un proces de suspendare, o procedură de suspendare... ALDE apără drepturile și libertățile cetățenilor, și sigur decizia CCR de a o revoca pe Kovesi nu e o decizie care să ne lase indiferenți și așteptarea noastră este ca președintele să pună în aplicare această dezicie. De aceea, în condițiile în care președintele refuză în continuare să ia această decizie, se pune problema declanșării unei procedure de suspendare", a declarat duminică seara, la România TV, Călin Popescu-Tăriceanu, relatează Mediafax.

Șeful Senatului a mai spus că în zilele următoare va avea loc o discuție în coaliție în care se va decide. Pe de altă parte, Tăriceanu este îngrijorat de faptul că nu sunt suficiente voturi pentru a iniția acest demers, deoarece mulți parlamentari au plecat deja în vacanță.

Cât despre plecarea sa în vacanță, chiar înainte de ședința coaliției programată luni pentru a discuta despre suspendarea șefului statului, Tăriceanu a explicat că își luase biletele pentru patru zile, știind că sesiunea extraordinară a Parlamentului se va finaliza:

"După cum știți, Parlamentul intră de obicei în vacanță de la 1 iulie. Noi am discutat că vom face o sesiune extraordinară care va dura o săptămână. În funcție de asta ne-am programat o vacanță foarte scurtă de 4 zile în străinătate. Dar sesiunea extraordinară s-a extins pentru două săptămâni. Între timp îmi luasem biletele să plec în această scurtă vacanță care ar fi căzut în afara sesiunii extraordinare. Când sunt absent, deleg atribuțiile mele unui vicepreședinte, Adrian Țuțuianu de la PSD, timp de 4 zile. Asta e tot. Simplu și clar".