Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este de părere că cea mai bună soluție la alegerile prezidențiale este un candidat unic din partea PSD - ALDE - PRO România, propunere anunțată de Victor Ponta.

"Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziție pentru alegerile prezidențiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privință. Da, cred că cea mai bună soluție într-adevăr este de a avea un candidat unic", a declarat luni Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că o decizie în acest sens va fi luată "cât de curând".

Tăriceanu și-a exprimat de mai multe ori dorința de a candida la alegerile prezidențiale de anul acesta.

Sâmbătă, Viorica Dăncilă a precizat că PSD va anunța la începutul lunii august numele persoanei pe care o va susține la alegerile prezidențiale.  

Noua șefă a social-democraților a spus la Digi24 că au fost demarate sondaje interne referitoare la cei care și-au manifestat dorința de a candida, dar PSD ia în calcul și eventualitatea unei candidaturi comune cu ALDE, dar și a sprijinirii unui candidat independent.

”Am spus că avem sondaje de opinie și pe măsură ce vom primi aceste sondaje vom vedea ce formulă îmbrățișăm”, a declarat luni Viorica Dăncilă, întrebată ce părere are despre discuțiile dintre Tăriceanu și Ponta.