Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că vrea o "recalibrare" a relației cu PSD și spune că va discuta cu Viorica Dăncilă despre mai multe obiective pe care ar trebui să le aibă în vedere pe viitor.

"Este o anumită recalibrare a relației cu PSD, pentru ca viitorul Coaliției să fie asigura. Toți colegii au plecat de la premisa că este nevoie de continuitate și stabilitate politică și am solicitat și un vot în privința continuării colaborării cu PSD, iar votul a fost covârșitor în favoarea acestei soluții. S-au înregistrat numai două abțineri", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că PSD-ALDE nu crede că există "o alternativă rezonabilă la actuala Coaliție", iar "partidele din opoziție nu au capacitatea să-și asume responsabilitatea grea a unei guvernări".

Tăriceanu a explicat că ALDE propune mai multe măsuri pentre "recalibrarea" Coaliției și a guvernării: politici pentru infrastructură, sănătate, educație, fonduri europene și transparență la guvernare.

"O să introducem câteva reguli în ceea ce privește funcționarea Coaliției. Vom avea regulat ședințe formale, pentru că altfel ceea ce s-a întâmplat o bună bucată de vreme, ALDE a acut o atitudine corectă, dar au fost situații când am fosu puși în fața unor decizii deja luate și, din dorința de solidaritate, public, a trebuit să fim să promovăm acele măsuri", a exlicat șeful ALDE.

De asemenea, el a vorbit și despre o remaniere sau o restructurare guvernamentală.

"Am să-i propun doamnei premier să vedem dacă este nevoie de o remaniere mai largă sau chiar de o restructurare. Nu mă refer numai la persoane, ci și la structura Guvernului", a mai completat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a mai precizat că-i va propune Vioricăi Dăncilă să se renunțe definitiv la ideea elborării, promovării și adoptării unor modificări în domeniul justiției pe baza OUG, dar și redeschiderea discuțiilor pe OUG 114, criticată vehement de ALDE în trecut.