Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a demis-o vineri pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare. Manager interimar a fost numit un consilier PNL din cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației.

Moul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Baia Mare, numit prin ordin al ministrului sănătății, este liberalul Alexandru George Oros, relatează Agerpres.

Fostul ministrul PSD al sănătății a revenit asupra deciziei de demisie de luna trecută, anunțând joi că rămâne manageral Spitalului din Baia Mare.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului sănătății să analizeze situația și să ia măsuri.

Astăzi, Nelu Tătaru l-a numit pe Alexandru George Oros manager interimar al SJU Baia Mare, pe durata suspendării contractului de management al Sorinei Pintea.

Oros e consilier local PNL în cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației.

Alexandru Oros a fost manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmației și este de profesie jurist, fiind pentru o perioadă și președintele filialei PNL din Sighetu Marmației, la precedentele alegeri locale fiind candidatul liberalilor la funcția de primar, potrivit 2mnews.ro.

Sorina Pintea e cercetată sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată, în calitate de manager al unității din Baia Mare.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, afirmă, într-o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, că numirea lui Oros în această funcție "nu se poate explica decât prin jocurile de putere ale unor oameni iresponsabili", relatează News.ro.

Zetea i-a propus joi ministrului sănătății numirea ca manager interimar a dr. Vasile-Ioan Pop, care este director medical al unității sanitare din anul 2013 și care a condus spitalul de fiecare dată când managerul în funcție a lipsit.