Premierul Ludovic Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la conducerea Spitalului din Baia Mare.

UPDATE

La începutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la conducerea Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, după ce fostul ministru PSD al sănătății a revenit asupra demisiei.

Nelu Tătaru a precizat că a luat legătura cu prefectului județului Maramureș și se pregătesc procedurile în vederea demiterii.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) a precizat, într-un comunicat de presă, că în cursul zilei de joi a propus Ministerului sănătății suspendarea contractului de management pentru Sorina Pintea, care e în concediu medical până pe 16 mai.

"Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență Nr. 40 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, emisă de premierul României și publicată în Monitorul Oficial în 2 aprilie 2020, voi propune azi, oficial, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Județean de Urgență, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună. Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosință că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Județean", a afirmat Gabriel Zetea.

+++

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că va cere o notă explicativă de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș despre revenirea Sorinei Pintea la conducerea Spitalului din Baia Mare.

Ministerul sănătății va cere o notă explicativă de la DSP pentru a vedea dacă informația e adevărată, a declarat Nelu Tătaru, întrebat de revenirea fostului ministru al sănătății Sorina Pintea la conducerea Spitalului din Baia Mare.

El a spus că Ministerul ”va evalua situația și va lua decizii în consecință”.

Conform unui document oficial prezentat de ActualMM.ro, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, Sorina Pintea, anunță faptul că ”revine asupra cererii de demisie din funcția de manager”, iar pe perioada incapacității temporare de muncă va fi înlocuită de directorul medical, doctorul Vasile Pop.

Sorina Pintea e suspectată de luare de mită în calitate de manager al Spitalului din Baia Mare.