O serie de discuții tensionate au avut loc în PNL în ultimele zile în contextul luării deciziei cu privire la partenerul de guvernare: PSD sau USR, au declarat surse din cadrul partidului pentru News.ro.

Potrivit acestora, președintele Iohannis continuă să preseze pentru o alianță cu PSD, mai mulți lideri liberali spunând în partid că au fost sunați de șeful statului în acest sens.

Alți lideri PNL spun însă că nu au existat telefoane din partea președintelui Iohannis, iar pe cei care susțin că au fost sunați de șeful statului îi acuză că ”vor să pară mai importanți decât sunt”.

”Niște închipuiți”, a declarat unul dintre liberali pentru News.ro.

Surse din cadrul PNL au precizat însă că există un puternic curent de opinie în partid pentru o guvernare alături de PSD, cu Nicolae Ciucă premier, iar Florin Cîțu președintele Senatului.

Sursele citate au explicat că mai mulți lideri PNL au avertizat că există pericolul scindării formațiunii dacă Florin Cîțu ar rămâne fără nicio funcție publică, ci doar cu cea de șef al partidului.

”Nu există încă o decizie. Nu vom risca ruperea partidului, nici măcar dacă președintele Iohannis ne-ar împinge. Dacă partidul spune ”nu” unei alianțe cu PSD, mai bine mergem în opoziție”, a precizat unul din liderii partidului.

Potrivit acestuia, nici Florin Cîțu, nici Klaus Iohannis nu pot împinge PNL spre o alianță cu PSD, acest lucru putându-se întâmpla doar la presiunea primarilor, a președinților de CJ și a liderilor de organizații județene ”de a nu scoate partidul de la guvernare”

”Aritmetica bate influența”, a precizat unul dintre liderii PNL, mai arată sursa citată.

O decizie privind direcția în care va merge PNL, spre o guvernare cu PSD sau cu USR, ar trebui să fie luată luni, în ședința Biroului Politic Național (BPN). Ședința BPN a fost programată pentru ora 19:00.