Fiscul se va muta până la finele acestui an în fostul sediu al Antenelor din zona Băneasa, care acum este al statului, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Fostul sediu al Antenelor va fi valorificat până la finalul acestui an, pentru că am de gând să mutăm Fiscul. Sediul este acum al statului. Pe acest spațiu cu siguranță nu vom lua atât cât a spus DNA (60 de milioane de euro). ANAF a făcut o evaluare de 11 milioane de euro în 2015. Este o diferență mare în ceea ce a spus DNA și evaluarea Fiscului", a declarat marți seara, la TVR, ministrul Teodorovici, întrebat dacă intenționează să valorifice clădirea din Băneasa de 60 de milioane de euro imputat ca prejudiciu în cazul Voiculescu, relatează Agerpres.

"DNA spune de astfel de sume ca să sune bine, iar diferența este una foarte mare între ce face ANAF ca evaluare și ce spune DNA în orice speță. Pe piață nu se obține cât se spune. Am spus o evaluare de 11 milioane de euro în 2015, dar acum poate este alta situația. Dar noi plătim chirii foarte multe la diferite spații ale Fiscului prin București și atunci poți să faci o economie importantă lunar, poate un milion de euro pe lună. Până la final de an mutăm întregul ANAF în clădirea turn. Mai este un sediu în Piața Victoriei, unde la fel statul a intrat în posesia acestuia, la fel o să mutăm o structură locală a unui sector pentru că nu are sens să plătim chirii nejustificate, se plimbă între sedii cu mașini, combustibili, când tu ca stat ai deja un sediu. Mai mult, vrem să construim și un Centru de Calcul pentru care echipamentele pentru informatizarea sistemului ANAF de la care toată lumea așteaptă să producă trebuie să fie undeva puse", a explicat ministrul Finanțelor.