Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se plânge că ministrul Justiției îi pune bețe în roate în cazul Fondului Suveran de Investiții și al proiectului privind insolvența. „Încep să cred că este o încercare de fugă de asumare a unor decizii”.

 

„Am senzația că o lipsă de dorință de asumare. Încerc de câteva zile, convenim un aviz din Justiție, când să iei semnătura, dispare semnatarul. Încep să cred că este o încercare de fugă de asumare a unor decizii. Zona insolvenței ar trebui să fie a Finanțelor, nu a Ministerului Justiției. Mediul privat este pro. Sunt sensibili cei care își pierd anumite zone de influență în zona insolvenței. Am vorbit cu dânsul (ministrul Justiției, n.r.), a fost plecat, a venit dintr-o delegație, acum văd că iar e plecat într-o altă delegație. Între două evaluări și două deplasări este mai greu să faci un Fond Suveran”, a declarat Teodorovici.

Guvernul lucrează la înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare, după ce Curtea Constituțională a decis că Legea privind înființarea Fondului este neconstituțională.

Curtea Constituțională a fost sesizată atât de partidele din opoziție, cât și de președintele Klaus Iohannis, care au reclamat că legea încalcă separația puterilor în stat.

Înființarea unui asemenea fond este atribuția administrației publice centrale, nu a Parlamentului, se arată în sesizări.