Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, consideră că tinerii care se înscriu în Programul Oficial de Internship al Guvernului ar trebui să fie angajați în administrație fără examen, scrie HotNews.ro

"Ar trebui schimbat ceva și în cadrul legilativ actual. Adică după aceste 2 luni de zile de internship să se poată încadra respectiva persoană automat în adminsitrația publică pe postul de debutant, desigur, dar fără alte concursuri, pentru a grăbi, pentru a stimula foarte mult transferul de tinerețe, de suflu nou, de dorință de schimbare mai repede către administrație”, a declarat Teodorovici tinerilor prezenți la Guvern.

El a precizat că a cerut colegilor săi de la Finanțe să-i spună câți dintre cei care au participat la internship au rămas în ministerul după acest exercițiu. 

"Niciunul! (nu a rămas n.r.). Acum o fi de bine, o fi de rău, nu știu. Ori informații importante obținute în internship au contribuit la un alt loc de muncă în afara sectorului public, ori nu știu. Ceva înseamnă că trebuie făcut sau schimbat”, a precizat el.