Ministrul finanțelor a spus clar ceea ce mai toți bănuiau: administrația centrală ar funcționa mai bine dacă ar scăpa de 20% din angajați.

„Ca om de administrație, pe de o parte mă doare să spun acest lucru, pe de altă parte nu cred că poate să mă contrazică cineva în ceea ce spun fiind de foarte mulți ani de zile în administrație. Dacă pleacă mâine undeva la 20% din administrația centrală nu cred că este niciun fel de problemă în a funcționa. Din contră, se mișcă și mai bine. Sunt convins că după această declarație vor începe să fie din nou mulți nemulțumiți. Dar asta este realitatea nu o putem ascunde", a declarat Eugen Teodorovici, într-un interviu acordat DCNews.

Mai mult, ministrul finanțelor spune că diferențele de salarii dintre angajații de la stat și dcei din mediul privat nu este firească. „Nu poți avea la stat salarii mai mari decât în sectorul privat. Statul oricum îți oferă un statut aparte, anumite facilități, avantaje, o zonă în care nu te evaluează după cum te evaluează un patron în sectorul privat”, a spus Teodorovici.

Ministrul consideră că salariul minim nu ar trebui impus în întreaga economie, ci doar pentru administrație. „Eu sunt de părere că [salariul minim] nu trebuie impus în economie. Îl stabilești și îl impui în administrație, în sectorul public, dar în sectorul privat îl dai ca și reper si spui așa: cine nu are angajați sub acest plafon primește un pachet de facilități”.