Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe și consilier onorific al prim-ministrului Mihai Tudose, spune că nu se justifică alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, județul Teleorman.

UPDATE

Întrebat ce părere are despre această inițiativă, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că este una ”mai veche, de 2-3 ani se tot chinuie cu niște documente”, dar a susținut că nu știe și nu decide el.

Dragnea a mai spus că în județul Teleorman nu mai e voie să se facă nicio investiție, întrucât se face o anchetă și dacă se construiește un podeț. 

+++

”Nu se justifică”, a răspuns Teodorovici, întrebat despre alocarea fondurilor, la emisiunea ”În fața ta” de joi seara, de la Digi24.

Fostul ministru al Finanțelor a adăugat că încă nu a discutat cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, pentru că ”decizia a fost luată de ministrul Dezvoltării”.

”Nu am nimic cu cei care susțin sportul, fotbalul, dar sunt convins că erau alte lucruri la nivel național...”, a mai spus el.

Eugen Teodorovici a explicat că ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, poate face astfel de cheltuieli la Ministerul Dezvoltării fără avizul premierului.

”Curând vom plăti foarte multe amenzi, apă, canal, deșeuri, sunt zeci de miliarde de euro. Există o nota de informare la nivelul Guvernului făcută de mine în 2015 cu Ministerul Mediului, unde arătam că sunt vreo 30 de miliarde de euro pe care România ar putea să le plătească pe neconformare pe apă, canal și deșeuri”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Ministerul Dezvoltării a publicat în dezbatere publică două Hotărâri de Guvern care prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, județul Telorman.

Investiția, care depășește 12 milioane de euro, va fi derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Contribuția municipalității din oraș va fi de doar 1,38 milioane de lei (puțin peste 300.000 de euro).