Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că Guvernul va lansa în curând un program care vizează creșterea natalității, printre măsurile pregătite existând inclusiv unele de natură fiscală.

"Vrea (Viorica Dăncilă - n.r.) să facă mai multe programe frumoase, unul dintre ele se referă la creșterea natalității. Foarte multe măsuri, chiar frumoase, de suflet. (...) Am auzit, așa - nu sunt convins, pentru că nu am auzit din partea domniei sale - că aș fi cel care se ocupă de acest program. (...) Este un program, o să fie lansat cât de curând. O să vedeți foarte multe măsuri, chiar foarte multe măsuri, pe toate zonele, nu doar de fiscalitate. Pe toate zonele posibile, astfel încât familiile tinere să fie încurajate să aibă copii. (...) Dacă nu acționăm astăzi, cu efecte în anii care urmează, vom avea de suferit ca și nație", a spus președintele executiv al PSD, în cadrul Școlii politice de vară a Organizației Femeilor Social-Democrate, desfășurată la Mamaia, relatează Agerpres.

La același eveniment, Dăncilă a cerut din nou sprijinul femeilor pentru candidatura sa:

”Cred că în această campanie femeile trebuie să fie în primul rând, pentru că într-o familie femeile gestionează problemele, femeile luptă pentru familie, pentru soț, pentru copii, pentru prieteni, pentru copiii lor. Și în această campanie România trebuie tratată ca o familie, în care un președinte trebuie să aibă grijă de fiecare femeie din România, de fiecare copil, să fie un președinte care să empatizeze cu oamenii, să fie în mijlocul lor, nu doar la alegeri. (...) Cer sprijinul tuturor femeilor din PSD. În România, 52% este procentul reprezentat de femei. Cer suportul femeilor din România”.