Toate pensiile peste un anumit plafon vor fi impozitate, nu doar cele speciale, a explicat ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici.

Viitoarea „taxă de solidaritate”, anunțată luni de Teodorovici, ar urma să se aplice nu doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor care depășesc un anumit plafon care urmează să fie decis, a declarat pentru HotNews.ro ministrul finanțelor.

El a explicat că impozitul nu se va putea aplica doar pensiilor speciale, pentru că ar avea probleme de constituționalitate. Ministrul a precizat că se mai discută la pachet plafonul peste care pensiile vor fi considerate mari astfel încât să fie taxate, precum și rata de impozitare.

„Tot ce înseamnă pensii, pentru că trebuie să fie constituțională. Discutăm plafonul și procentul, sunt la pachet”, a spus Teodorovici, răspunzând unei întrebări din partea HotNews.

Luni, Eugen Teodorovici a anunțat că, în pregătirea unei rectificări bugetare, Comitetul Executiv Național al PSD a convenit, de principiu, aplicarea unei „taxe de solidaritate” pensiilor speciale care depășesc plafonul de 10.000 de lei.