Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că și-a dat acordul pentru ca programul teraselor să fie prelungit până la ora 24:00.

"Am avut mai multe solicitări legate de prelungira programului până la ora 24:00 pentru terase și mi-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a fost și adoptată, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență", a declarat Orban, întrebat dacă noua stare de alertă vine cu măsuri noi.

De asemenea, vor fi prevăzute și alte măsuri noi, cum ar fi ca prezența sportivilor la loturile naționale și a celor care activează în alte țări să nu mai fie condiționată de intrarea în izolare.

Premierul a mai adăugat că vor fi și "alte chestiuni legate de diplomație și de corpul diplomatic".

+++

Pe 1 august, CNSU, prin Hotărârea nr. 38, a decis: "Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00". (Detalii aici)