Președintele Senatului a anunțat că ședința Biroului Permanent de luni nu s-a putut ține din lipsă de cvorum, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută, pentru cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Titus Corlățean.

Călin Popescu-Tăriceanu a făcut o nouă convocare, pentru lunea viitoare. 

"Cel puțin doi dintre senatori au informat că nu pot veni întrucât sunt în deplasări oficiale care au fost programate cu mult timp înainte de ședința de astăzi. Unul este în Luxemburg, celălalt este în Grecia. Am discutat cu colegii, unii au opinat să organizăm Biroul Permanent după alegeri, eu am insistat totuși să facem acest lucru cât se poate de prompt. E adevărat că suntem în întârzire și sper ca săptămâna viitoare să putem țin ședința de Birou Permanent pentru a sesiza Comisia juridică cu dosarul care ne-a fost înaintat de la Parchet", a declarat Tăriceanu, scrie Mediafax.

Întrebat dacă Senatul va da un vot în cazul cererii DNA de începre a urmăririi penale în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlățean înainte de alegerile locale, Tăriceanu a spus: "Depinde de cât de repede va reacționa Comisia juridică și trebuie să țineți cont de realitatea politică, suntem în plină campanie electorală, dar eu totuși îmi fac datoria ca să nu se poată comenta că nu există disponibilitate la nivelul meu ca președinte al Senatului".

Liberalii din conducerea Senatului i-au acuzat pe colegii de la PSD, că s-au retras pentru a nu se asigura cvorumul de lucru în ședința în care urma să fie analizată cererea Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean în dosarul Diaspora, potrivit news.ro.

Senatul se află în vacanță până după alegerile locale din 5 iunie.

Marțea trecută, Biroul permanent al Senatului nu s-a putut întruni pentru a lua o decizie privind cererea DNA tot din cauza lipsei de cvorum.

Tăriceanu a explicat atunci că au fost prezenți doar șase membri ai Biroului permanent, în condițiile în care era nevoie de șapte pentru a avea cvorum. El a mai spus că au fost absenți membri ai Biroului permanent de la toate partidele.

"Faptul că s-a făcut convocarea de pe o zi pe alta probabil că le-a creat unora dintre colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astăzi pentru ca să facem ședința și să o pot prezida, dar, din păcate, nu e suficient. De la toate partidele văd că au fost absenți", a adăugat liderul Senatului.