Guvernul a adoptat luni o Ordonanță de urgență prin care a stabilit că testarea și vaccinarea împotriva COVID-19 se vor putea face și în farmacii.

Potrivit art. 17 din OUG, la articolul 2, alineatul (1) din Legea farmaciei nr.266/2008, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85 din 2 februarie 2015, cu modificările și completările ulterioare, litera g) se modifică și va avea următorul cuprins:

g) măsurarea unor parametri biologici, efectuarea de teste în scop de diagnostic și administrarea de vaccinuri, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății.”

Proiectul poate fi consultat aici.

+++

Reamintim că pe data de 25 martie ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii.

„În perioada următoare avem discuții la Ministerul Sănătății cu reprezentanți ai farmaciilor pentru ca testarea rapidă antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge către testare în masă, testarea oricui care are această nevoie sau dorință, ea se va putea face la un preț foarte scăzut, negocierile sunt în curs. Avem de astăzi, după ce OUG va apărea în Monitorul Oficial, și baza legală pentru lucrul acesta. E un pas extrem de important”, a spus Voiculescu.