Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Theodor Paleologu drept candidat al formațiunii la alegerile prezidențiale

Preşedintele de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu, a făcut această propunere duminică la Colegiul Naţional al formaţiunii, ocazie cu care l-a propus pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei electorale a PMP pe Mihai Neamţu.

„După cercetări şi analize, am ajuns la concluzia că trebuie să vă fac astăzi două propuneri: pe Theodor Paleologu pentru candidatura la funcţia de preşedinte al României şi pe Mihai Neamţu pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei electorale”, a spus Băsescu, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Theodor Paleologu îi dedică tatălui său, fostul scriitor și om politic Alexandru Paleologu, „marea încleștare care urmează”.

„Vocația mea este aceea de educator. Fiind vorba de o campanie prezidențială, o voi trata ca pe un imens exercițiu de pedagogie națională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări”, spune candidatul PMP la președinția României.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, se va ocupa de conducerea campaniei prezidenţiale, potrivit lui Traian Băsescu. „Conducerea campaniei şi-o va asuma preşedintele partidului. Având în vedere că nu candidează, este primul responsabil de funcţionarea partidului în campanie şi de mobilizarea partidului”, a explicat Băsescu.

Potrivit acestuia, Theodor Paleologu este „unul dintre puţinii absolvenţi ai Universităţii de la Sorbona, secţia Filozofie, dar oricum absolvent de mare universitate internaţională, care ar vrea să devină preşedinte al României”.

Băsescu a anunțat planuri mari de viitor pentru PMP.

„Prin această revenire a o parte dintre intelectuali către partid văd construcţia viitoare. Ar trebui să ne angajăm la a fi un partid de 10% în 2020 şi un partid care să crească spre 25-30% în 2024. Dar această construcţie trebuie consecvent urmărită şi susţinută. Dacă noi am mers în campania de europarlamentare pe construcţia europeană, acest element nu va lipsi din campania prezidenţială. Va trebui să fie un program care să evite înjurăturile specifice politicii româneşti, va trebui să fie un program care să dea o viziune despre România viitoare”, a subliniat Băsescu.