Tiberiu Horațiu Gorun a fost numit luni în funcția de secretar general al Guvernului printr-o decizie a premierului Florin Cîțu.

Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Gorun a fost numit în funcție în ciuda faptului că liderul PNL, Ludovic Orban, l-ar fi dorit pentru această funcție de Tănase Stamule, asa cum reiese dintr-un articol scris de G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, Horațiu Gorun este un apropiat al lui Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj, și prieten la cataramă cu Florin Cîțu.

În vârstă de 42 de ani, Gorun a ocupat, cu sprijinul PSD, funcția de director al Direcției județene de tineret și sport, tatăl acestuia provinind din echipa lui Victor Ponta, cel care a patronat organizatia PSD Gorj încă din 2004, scrie PSNews.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Adevărul că una din problemele lui Tiberiu Horațiu Gorun este faptul că s-a orientat în funcție de cum a bătut vântul politic în ultimii 15 ani.

Fost șef la tinerilor liberali din Gorj în anii 2000, în 2007 Tiberiu Horațiu Gorun a trecut la Partidul Liberal Democrat, pentru ca apoi să fie membru PDL, în urma fuziunii între PLD și PD, din decembrie 2007. PDL l-a instalat în funcția de subprefect în perioada 2009-2010, iar din 2011 a fost numit director executiv al Direcției Județene de Sport și Tineret. Tiberiu Horațiu Gorun a rămas pe această poziție timp de aproape nouă ani, cu toate că la putere au ajuns partide sau coaliții de partide adversare ale PDL: USL (adică PSD, PNL, UNPR și PC), PSD, în perioada 2014-2015, PSD și ALDE, în perioada 2017-2019.

”Ca să rămâi neclintit pe funcție, așa cum s-a întâmplat în cazul lui, trebuie să ai o ușă deschisă către conducerea PSD. Știm bine că în momentul în care se schimbă guvernarea are loc înlocuirea oamenilor, de la secretari de stat până la directorii de școală”, a declarat unul dintre vicepreședinții PNL pentru Adevărul, sub condiția anonimatului.