Fostul ministru al Justiței, Tudorel Toader, enumeră într-o postare pe Facebook greșelile pe care, crede el, le-a făcut PSD cu privire la justiție, dar și motivele care au dus la revocarea sa din funcție.

În postarea fostului ministru se regăsesc șase "greșeli", printre care adoptarea OUG 13 de către Guvernul Grindeanu, înființarea Comisiei speciale condusă de social-democratul Florin Iordache pentru modificarea legilor justiției și a Codurilor penale sau promovarea legii recursului compensatoriu.

De asemenea, Toader reclamă și "insistențele formulate pentru promovarea OUG referitoare la amnistie și grațiere, în detrimentul proiectului de lege având același obiect de reglementare, proiect înaintat către Parlament în ianuarie 2017".

Un alt reproș adus de Tudorel Toader este și cel legat de insistențele formulate pentru promovarea OUG referitoare la modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în acord cu "unele dintre soluțiile cuprinse în proiectele de lege pentru modificarea respectivelor Coduri, proiecte elaborate în <<alte centre de reflecție>>”.


El mai enumeră și motivele revocării sale de la conducerea Ministerului Justiției:

1. refuzul de promovare a OUG privind amnistia și grațierea;

2. refuzul de promovare a OUG pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în condițiile descrise mai sus;

3. refuzul de avizare favorabilă a proiectului de act normativ privind înființarea Fondului Suveran;

4. „refuzul” de avizare a unor proiecte de acte normative, mai înainte ca acestea să fi ajuns la MJ!