Minsitrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa din Camera Deputaților, că își asuma tot ceea ce a făcut sau face în calitate de ministru, dar nu își asuma ce au făcut sau fac alții în justiție.

"Moțiunea pe care ați depus-o are, în opinia mea, conținutul unei declarații politice. (...)  Am afirmat în mai multe rânduri și repet, ceea ce ce cred că este necesar. Îmi asum tot ceea ce am făcut sau fac în calitate de ministru, dar nu îmi asum ceea ce alții au făcut sau fac în domeniul justiției", a spus Tudorel Toader în plenul Camerei Deputaților.

Toader a mai spus că nu vrea să ajungem să trebuiască să apărăm cetățenii de justiție.

"Nu trebuie să ajungem în situația în care să apărăm cetățeanul de justiție, pentru că, majoritatea activității este pozitivă, dar ați văzut și multe aspecte negative și nu vă veți convinge, și nu vă doresc să fiți victima unui astfel de comportament abuziv. Justiția trebuie să slujească cetățeanul, iar cetățeanul nu trebuie să aibă temeri față de modul de înfăptuire a justiției", a mai spus acesta.