Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat vineri, la RFI, că formațiunea lui este aproape de a prezenta candidatul la alegerile prezidențiale care "poate obține un număr de voturi mai mare decât Dăncilă”.

”Suntem într-o analiză internă. Vrem să venim cu un candidat care să facă diferența față de tot ceea ce există în spațiul public ca posibili candidați și îi asigur pe toți cei care ne-au votat și pe toți cei care așteaptă un altfel de candidat din partea dreptei că PMP-ul este aproape de a-l prezenta pe cel care poate obține un număr de voturi chiar mai mare decât Dăncilă”, a declarat Eugen Tomac, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă el va fi candidatul PMP la alegerile prezidențiale, acesta a răspuns: ”Nu, nu iau în calcul o asemenea candidatură, dar în clipa de față, PMP este într-o analiză profundă și în discuții destul de avansate cu oameni apropiați de PMP sau de președintele Băsescu, care sunt convins că pot face o figură frumoasă la alegerile din toamnă”.

Eugen Tomac spune că ”este posibil să fie un om apropiat PMP (...). În mod obligatoriu, sunt oameni care au fost întotdeauna aproape de președintele Băsescu, în mod special în timpul mandatelor de președinte”.