Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marți, după negocierile cu premierul desemnat Ludovic Orban, că agenda PNL este făcută de Tăriceanu, Hunor și Ponta, iar PMP va decide în Colegiul Național dacă votează sau nu noul Cabinet.

"Am înțeles că nu vrea să înființeze un nou minister (pentru Relația cu Republica Moldova - n.r.). Este în regulă, este punctul lui de vedre. Nu vrea OUG pe alegerea primarilor în două tururi. Faptul că Tăriceanu, care l-a ținut trei ani de braț pe Dragnea, Hunor, care a stat în aceeași împrejurare, de Ponta știm foarte bine care sunt convingerile, reușesc să îi traseze PNL-ului agenda este problema dumnealor", a declarat Eugen Tomac după consultările cu PNL.

Eugen Tomac susține că săptămâna trecută, la prima rundă de consultări, liderul PNL Ludovic Orban le-a spus că din viitorul Guvern va face parte și PMP.

Tomac a precizat că o decizie privind votul asupra Guvernului Orban va fi luat de conducerea partidului.

Tomac a afimat că data trecută Luovic Orban a spus că ar fi dispus să ofere PMP un Minister pentru Relația cu Republica Moldova, iar la negocierile de astăzi nu s-a mai discutat nimic despre asta.