Guvernul a adoptat miercuri Ordonanţa de Urgenţă privind modificările la Codul fiscal. PNL a anunţat că va începe săptămâna viitoare demersurile pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE.

UPDATE

România este prima țară din Uniunea Europeană care încearcă acest experiment social, unde angajatul va avea o contribuție de 90% la sistemul de securitate socială, ceea e ce contra curentului european, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, prezent la protestul din Piața Victoriei.

***

Pe pagina de Facebook a grupului Corupţia Ucide este anunţat un nou protest, în această seară, în Piaţa Victoriei, de la ora 19:00.

***

Dumitru Costin a declarat că BNS va ataca OUG la Curtea Constituţională.

***

După ce a amânat de mai multe ori OUG privind modificările controversate la Codul fiscal, Executivul a adoptat măsurile în şedinţa de miercuri.

La puţin timp după începerea şedinţei de Guvern, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că, "văzând calamitatea produsă de guvernul de habarnişti condus de Terente", va propune Biroului Executiv al partidului depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

Orban a precizat că va purta negocieri cu toţi parlamentarii, chiar şi cu cei din PSD, care sunt nemulţumiţi de guvernare.

 

Totodată, preşedintele PNL a mai spus că va sesiza Avocatul Poporului să atace OUG privind modificările la Codul fiscal la Curtea Constituţională.