Klaus Iohannis continuă să conducă în topul încrederii în personalitățile publice, dar capitalul său de încredere scade sub 60 de procente. Șeful statului este urmat de Mugur Isărescu și de George Maior,conform unui sondaj INSCOP la comanda Adevărul.

Președintele Klaus Iohannis se menține în topul încrederii românilor în personalitățile publice, dar, pentru prima dată din decembrie 2014, capitalul său de încredere scade sub 60 de procente.

Astfel, 58,6% dintre respondenți afirmă că au încredere multă și foarte multă în șeful statului, față de 61,6% în luna iulie.

Iohannis este urmat în clasament de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu 41,6%, încredere multă și foarte multă (față de 42,8% în iulie) și de ambasadorul în SUA, George Maior, cu 29,7% dintre opțiuni (față de 27,6% în iulie).

Pe locul al patrulea se situează premierul Victor Ponta cu 22,8% încredere multă și foarte multă, față de 21,7% în iulie.

INSCOP precizează că sondajul a fost efectuat înainte ca primul-ministru să fie trimis în judecată.

Poziția a cincea este ocupată de vicepremierul Gabriel Oprea, cu 21,7% încredere multă și foarte multă, față de 17,4% în luna iulie.

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, câștigă la capitolul încredere, ajungând la 16%, față de 9,2% în iulie, în timp ce fostul președinte Traian Băsescu se menține la 15,5% (15% în iulie).

Sorin Oprescu, pe fondul arestării sale de către DNA, înregistrează o scădere majoră a capitalului de încredere de care beneficiază din partea românilor de la 21,8%, în luna iulie, la 13,9%, în septembrie.