Delegații congresului Partidului Mișcarea Populară l-au votat în unanimitate pe Traian Băsescu în funcția de președinte al partidului. „Noi plecăm de la premisa că trebuie să câștigăm locul întâi”, a spus noul președinte al PMP.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost ales duminică în funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară. Delegații de la Congresul PMP l-au votat în unanimitate pe Traian Băsescu.

”O să-mi asum responsabilitatea rezultatelor campaniei și dacă rezultatele vor fi bune și dacă vor fi mai puțin bune, pentru că noi plecăm de la premisa că trebuie să câștigăm locul întâi. Am convingerea că îmi voi asuma rezultatele foarte bune de la alegerile locale ce vor fi postamentul pentru ca, în toamnă, să fim un partid care va guverna România”, a declarat Traian Băsescu, imediat după anunțarea rezultatului votului.

Traian Băsescu anunța, după ce instanța a respins înregistrarea în Registrul partidelor politice a Mișcării Populare, că partidul său se va prezenta în alegerile locale cu numele vechi, Partidul Mișcarea Populară, fostul președinte acuzând că hotărârea judecătorească a fost luată după implicarea ”Sectei Securității Naționale”.

Tot duminică, Congresul PMP a votat asumarea de către partid a obiectivului unirii Republicii Moldova cu România, la propunerea lui Traian Băsescu.

”Avem nevoie de confirmarea dumneavoastră, dacă Unirea României cu Republica Modova este un obiectiv pe care îl acceptați”, a spus Traian Băsescu, obiectivul fiind adoptat în unanimitate.