Fostul președinte Traian Băsescu este internat la Spitalul Militar Central din București, el având o viroză puternică.

Surse apropiate fostului președinte au declarat pentru News.ro că Traian Băsescu, în vârstă de 72 de ani, a fost internat în urmă cu câteva zile, simptomele fiind cele ale unei viroze puternice.

Aceleași surse afirmă că fostul președinte a fost internat la Secția Clinică Boli Infecțioase. În prezent, starea lui Traian Băsescu este stabilă. El a mai avut probleme medicale. În martie 2022, la puțin timp după decizia instanței supreme privind colaborarea sa cu Securitatea, a fost internat la spital în Bruxelles, speculațiile la acel moment fiind că ar fi avut probleme cardiace.

În 2006, el a fost supus unei operații de hernie de disc, iar în 2020 a declarat că a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe la nivelul aortei, într-un spital din Paris, fără a preciza însă momentul intervenției.

După decizia defintivă referitoare la colaborarea sa cu fosta Securitate și declarațiile făcute în contextul mutării sale din vila de protocol de care beneficia în calitate de fost președinte și la care a fost nevoit să renunțe, Traian Băsescu, care este europarlamentar PMP, nu a mai avut apariții publice.