Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, duminică, la finalul Conferinței Regionale a PMP de la Alba Iulia, că, "probabil", din toamnă nu va fi "numai partenerul" reprezentanților formațiunii, ci se va înscrie în acest partid.

"Aș încheia asigurându-vă că, după ce am fost la Conferința Regională de la Timișoara, de la Galați, de la Iași, de la Pitești și aici, la Alba, probabil că, din toamnă, nu voi fi numai partenerul dumneavoastră, ci mă voi înscrie în partidul dumneavoastră", a afirmat Traian Băsescu, invitat de onoare la eveniment, relatează MEDIAFAX.

Pe 18 aprilie, fostul președinte afirma, la Galați, că nu se va înscrie în Partidul Mișcarea Populară, pentru că "actorii tranziției, la un moment dat, trebuie să facă pasul înapoi", el adăugând ulterior, răspunzând unei întrebări, că nu se va mai înscrie niciodată în vreun partid.

"În mod categoric partidele tranziției, în opinia mea, și-au făcut datoria față de țară, cu toate păcatele lor. Țara este în NATO, țara este în Uniunea Europeană, țara este sigură, astăzi, când vorbim. Dar a trecut vremea lor. Ca orice perioadă de tranziție, actorii tranziției, la un moment dat, trebuie să facă pasul înapoi, să lase loc unor elemente noi ale societății, unor structuri politice noi, care să nu aibă încărcătura compromisurilor din perioada de tranziție. Nici încărcătura compromisurilor, nici încărcătura corupției, nici uzura perioadei de tranziție. Acestea sunt motivele pentru care eu cred, cu toată sinceritatea, că un partid nou, cum este Mișcarea Populară, este un partid care poate da speranță și este un partid care poate fi construit pentru a arăta ca un partid frumos, ca un partid în care românii să aibă încredere, care să nu aibă în spatele lui tarele tranziției. Acesta este și motivul pentru care eu nu mă voi înscrie în PMP și voi rămâne un partener al acestui partid atât timp cât partidul o să aibă nevoie de experiența mea. Vă asigur că va veni și momentul în care veți avea suficientă experiență să mergeți fără partener înainte", declara fostul președinte.

Ulterior, întrebat de jurnaliști dacă se va mai înscrie în vreun partid, Traian Băsescu răspundea că nu, fără să ofere alte explicații.