Eurodeputatul Tudor Ciuhodaru, ales în forul european pe listele PSD, a fost anunțat luni candidatul din partea partidului extremist AUR la Primăria Iași.

”Singurul om care indiferent de coloratura politică, indiferent de preferințele pentru un partid sau altul a ieșenilor (...), medicul Tudor Ciuhodaru trebuie să fie viitorul primar al Iașului și de aceea noi suntem prezenți aici pentru a ne alinia în spatele lui și pentru aduce acest deziderat la bun sfârșit”, a spus Simion, într-o conferință la sediul AUR din Iași.

Liderul AUR a mai spus că "actualul primar este un mitoman" și că "omul minte cum respiră".

Simion l-a invitat pe șeful USR Iași, senatorul Marius Bodea, să își retragă candidatura pentru primărie și să se alieze cu AUR.

"Îi cer public lui Marius Bodea să formăm împreună o alianță pentru susținerea la Primăria Iași a doctorului Ciuhodaru. Mă aștept la colegii de la USR și la orice altă formațiune să o facă. Îi invit pe toți ieșenii de bună credință care înțeleg că Mihai Chirica trebuie îndepărtat să se alieze, cum o facem și noi, în spatele domnului doctor Tudor Ciuhodaru”, a transmis Simion.

Reamintim că partidul extremist AUR a anunțat miercuri că "de Ziua Îndrăgostiților avem o surpriză pentru cuplul minune Nicu-Marcel: peste 150 de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni din PNL și PSD au venit alături de noi".

Atunci, în dreapta lui Simion a stat eurodeputatul Tudor Ciuhodaru, ales în 2020 pe listele PSD. Deși încă figurează pe site-ul Parlamentului European ca fiind membru PSD, Ziarul de Iași scrie că deputatul PSD Marius Ostaficiuc și medicul Tudor Ciuhodaru ar urma să demisioneze din partid și să se înscrie în AUR.

Acum, AUR a anunțat că echipei din Iași i s-a alăturat și deputatul Marius Ostaficiuc, pentru este nemulțumit de măsurile dictatoriale luate în PSD. 

Contactat miercuri telefonic, Tudor Ciuhodaru nu a răspuns EURACTIV România pentru a prezenta un punct de vedere.