Ministrul Justiției consideră că România stă foarte bine în contextul apropiatei misiuni de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Întrebat de jurnaliști, vineri, la Festivalul de folclor pentru deținuți, dacă România scapă de MCV anul acesta, Tudorel Toader a declarat: "Eu pot să vă spun că, sigur, aș dori, dar decizia, sigur, nu este a mea (...). Noi avem și un interes - să spun - până la urmă o determinare suplimentară a faptului că în primul semestru din 2019 preluăm președinția rotativă (a Consiliului UE - n.r.) și sperăm noi să nu avem președinția și tutela MCV-ului în același timp. Da, sunt optimist că așa vor sta lucrurile", relatează Agerpres.

Întrebat de jurnaliști dacă lucrurile stau bine în contextul apropiatei misiuni de verificare a MCV , el a răspuns: "Vă asigur că stăm foarte bine".

Ministrul Justiției a menționat că sunt eforturi conjugate, întrebat care este următorul pas dacă sunt îndeplinite condițiile.

"Sunt eforturi conjugate. Eu vă spuneam și cu alte ocazii și repet cât va fi cazul. Până la urmă, trebuie să se constate că îndeplinim fiecare punct din cele douăsprezece recomandări, fiecare subpunct pe care fiecare recomandare îl are în parte și atunci să se constate, sper eu, că am îndeplinit subpunctele și punctele, după care va urma decizia de ridicare a MCV-ului, care, sigur, e o decizie politică, dar pe un fundament obiectiv, pe ceea ce se constată", a explicat Tudorel Toader.