Ministrul Justiţiei consideră că România stă foarte bine în contextul apropiatei misiuni de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Întrebat de jurnalişti, vineri, la Festivalul de folclor pentru deţinuţi, dacă România scapă de MCV anul acesta, Tudorel Toader a declarat: "Eu pot să vă spun că, sigur, aş dori, dar decizia, sigur, nu este a mea (...). Noi avem şi un interes - să spun - până la urmă o determinare suplimentară a faptului că în primul semestru din 2019 preluăm preşedinţia rotativă (a Consiliului UE - n.r.) şi sperăm noi să nu avem preşedinţia şi tutela MCV-ului în acelaşi timp. Da, sunt optimist că aşa vor sta lucrurile", relatează Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă lucrurile stau bine în contextul apropiatei misiuni de verificare a MCV , el a răspuns: "Vă asigur că stăm foarte bine".

Ministrul Justiţiei a menţionat că sunt eforturi conjugate, întrebat care este următorul pas dacă sunt îndeplinite condiţiile.

"Sunt eforturi conjugate. Eu vă spuneam şi cu alte ocazii şi repet cât va fi cazul. Până la urmă, trebuie să se constate că îndeplinim fiecare punct din cele douăsprezece recomandări, fiecare subpunct pe care fiecare recomandare îl are în parte şi atunci să se constate, sper eu, că am îndeplinit subpunctele şi punctele, după care va urma decizia de ridicare a MCV-ului, care, sigur, e o decizie politică, dar pe un fundament obiectiv, pe ceea ce se constată", a explicat Tudorel Toader.