Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a răspuns joi declaraţiilor preşedintelui, potrivit cărora nu trebuie să existe un "superministru" care să îi dicteze şefului statului ce să facă, comentând că Iohannis "a zis bine".

Întrebat de declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căreia "nu putem să avem un superministru care dictează preşedintelui ce să facă", Tudorel Toader a răspuns: "A zis bine!", scrie Mediafax.

"Dacă citim motivarea, se pune întrebarea: care mai este statutul procurorilor în România? După această decizie mai sunt procurorii independenţi, aşa cum ni-i dorim ca să fie eficienţi, de exemplu, în lupta anticorupţie? Sau sunt duşi procurorii mai degrabă în subordinea ministrului justiţiei decât sub autoritatea ministrului justiţiei, aşa cum scrie în Constituţie? Este o întrebare la care trebuie să răspundem. O altă întrebare care, evident, se pune în acelaşi context: avem un nou superministru al justiţiei? Avem un nou super-ministru al justiţiei care decide şi Preşedintele execută?! Fără să se ţină seama de avizul CSM?", a declarat marţi preşedintele Iohannis, în prima reacţie după publicarea motivării CCR privind cazul şefei DNA.