Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că el nu poate închide biroul doar pentru că a auzit că va fi remaniat, afirmând că își va exercita atrobuțiile până când în Monitorul Oficial apare numele unui alt ministru.

"Îi întrebați pe dânșii, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot acum să închid biroul pentru că am auzit că mă remaniază", a spus Tudorel Toader, întrebat cum va mai rămâne membru în Guvern dacă PSD nu îl mai susține.

+++

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Giurgiu, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost asumat de PSD, dar nu știe cât o să mai fie asumat de social-democrați.

"Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă, dar o să vedem", a declarat Liviu Dragnea, întrebat cum vede faptul că ministrul Justiției a spus că sesizarea făcută la CCR de Florin Iordache pe completurile de 3 nu stă în picioare.