Premierul Mihai Tudose a afirmat luni că, după protestele din stradă, a înţeles că Guvernul trebuie să continue cu măsurile adoptate, dar că acestea trebuie explicate de ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, "mai bine şi mai des".

"Ce am înţeles eu din ce am văzut în stradă (...) este că trebuie să continuăm. Am avut o discuţie cu dl ministru de Finanţe să explice mai bine, mai des ce se întâmplă - că nu scade leafa nimănui din sectorul privat, cu atât mai puţin la stat, cu câteva excepţii - cei care au avut, acum când stăm de vorbă şi lucrau la stat, nişte salarii extraordinar de mari. Asta a fost Legea salarizării. Hai să facem un pic de justiţie socială, că nu se poate cineva să fie angajat la stat şi să aibă salariul de trei ori cât al preşedintelui", a declarat premierul Tudose, potrivit Agerpres.

Întrebat despre protestatarii din stradă, Tudose a spus: "Am avut ieri 45.000 de oameni în stradă? Legile Justiţiei sunt în Parlament, deci nu răspund eu ca şi Guvern, iar în ceea ce priveşte modificările din Codul fiscal îşi urmează cursul, sunt în Parlament. (...) M-am uitat şi eu la televizor aseară, da? Bănuiesc că ne-am uitat la acelaşi televizor. Eu nu am văzut vreo palmă din aia mare cu fiscalitatea".