Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seara, la Antena 3, că, dacă ministrul Carmen Dan îşi depune demisia o va accepta, motivând că nu poate munci cu un ministru care a minţit în legătură cu înlocuitorul şefului Poliţiei Române.

UPDATE Carmen Dan a declarat joi, după ce a fost audiată la Parchetul General, că urmează să facă precizări referitoare la declaraţiile premierului Mihai Tudose, conform căruia nu mai poate lucra cu un ministru care îl minte.

”Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (Cătălin Ioniţă - n.r.) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam așa: <Sunt premierul, doriţi această funcţie?> şi mi-a spus: <Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept >.Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia şi-a manifestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da", a declarat Mihai Tudose, conform Mediafax.

Premierul Mihai Tudose a amânat luarea unei decizii în legătură cu solicitarea de demitere a şefului Poliţiei Române şi a avut miercuri o discuţie cu acesta. El i-a dat termen o săptămână pentru a veni cu explicații în cazul polițistului suspect de pedofilie. Totodată, premierul a avut o discuţie cu ministrul Carmen Dan imediat după şedinţa de Guvern.

Referindu-se la cererea ministrului Dan privind demiterea şefului Serviciului Omoruri, Tudose a spus că i se pare "un pic exagerată".

"Demiterea şefului de la Omoruri, care înţeleg că este un poliţist extraordinar (...), mi se pare un pic exagerată. De ce cel de la Omoruri şi nu cel de la Circulaţie, care era şeful direct? De ce n-a plecat acasă în secunda doi un consilier al doamnei ministru, care a fost şapte ani de zile coleg de tură cu făptuitorul?", a afirmat Tudose, potrivit Agerpres.