Premierul a declarat marţi că e "de acord" cu scrisoarea prezentată luni în şedinţa CEx a PSD de către președintele executiv al partidului, Niculae Bădălău.Acesta a cerut punerea în funcţiune a mecanismelor statuare pentru conducerea colectivă a PSD.

UPDATE Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu s-au întâlnit pentru a discuta despre restructurarea Guvernului dorită de Mihai Tudose. Şeful PSD declarase luni că o decizie în acest sens va fi luată după consultarea cu colegii de coaliţie din ALDE.

Într-o intervenţie la RFI, eurodeputata Norica Nicolai a precizat că ALDE nu va ceda vreun minister, în caz de restructurare. Pe de altă parte, preşedinta Consiliului Naţional ALDE a spus că e nevoie de "o regândire a formulei de administrare a Guvernului", atrăgând atenţia că există "ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte".

Premierul Mihai Tudose a declarat pentru PSNews.ro că ”este de acord” cu cele scrise de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

"Este o scrisoare foarte bună, e un mesaj foarte bun. Sunt de acord cu ce a spus Niculae Bădălău", a spus premierul Tudose. Întrebat în legătură cu tensiunile dintre el și liderul PSD, premierul a replicat: "Poate să susțină fiecare ce dorește. Este treaba lor".

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a prezentat în şedinţa Comitetului Executiv de luni o scrisoare colegilor săi, în care solicită "renaşterea democraţiei interne", "punerea în funcţiune a mecanismelor statuare pentru conducerea colectivă" a partidului, precum şi constituirea unui grup de lucru la nivelul formaţiunii social-democrate care, împreună cu Partidul Socialiştilor Europeni, să pregătească "Oferta PSD pentru Europa".

Luni seara, după şedinţa CEx, Liviu Dragnea a declarat că nu a citit cu atenţie scrisoarea, dar că e un document bun. 

"Am apucat să mă uit puţin pe ea, dar nimeni nu a putut să o analizeze. Este un document bun, care va face parte dintr-un document propus spre adoptare în CEx-ul de la finalul lunii. În ceea ce priveşte activitatea partidului, cum o să funcţionăm în 2018, este un document bun. Vor mai fi şi alte propuneri de la alţi membri”, a susţinut preşedintele PSD.