Premierul a declarat marți că e "de acord" cu scrisoarea prezentată luni în ședința CEx a PSD de către președintele executiv al partidului, Niculae Bădălău.Acesta a cerut punerea în funcțiune a mecanismelor statuare pentru conducerea colectivă a PSD.

UPDATE Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu s-au întâlnit pentru a discuta despre restructurarea Guvernului dorită de Mihai Tudose. Șeful PSD declarase luni că o decizie în acest sens va fi luată după consultarea cu colegii de coaliție din ALDE.

Într-o intervenție la RFI, eurodeputata Norica Nicolai a precizat că ALDE nu va ceda vreun minister, în caz de restructurare. Pe de altă parte, președinta Consiliului Național ALDE a spus că e nevoie de "o regândire a formulei de administrare a Guvernului", atrăgând atenția că există "ministere pe care practic populația nu le cunoaște".

Premierul Mihai Tudose a declarat pentru PSNews.ro că ”este de acord” cu cele scrise de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

"Este o scrisoare foarte bună, e un mesaj foarte bun. Sunt de acord cu ce a spus Niculae Bădălău", a spus premierul Tudose. Întrebat în legătură cu tensiunile dintre el și liderul PSD, premierul a replicat: "Poate să susțină fiecare ce dorește. Este treaba lor".

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a prezentat în ședința Comitetului Executiv de luni o scrisoare colegilor săi, în care solicită "renașterea democrației interne", "punerea în funcțiune a mecanismelor statuare pentru conducerea colectivă" a partidului, precum și constituirea unui grup de lucru la nivelul formațiunii social-democrate care, împreună cu Partidul Socialiștilor Europeni, să pregătească "Oferta PSD pentru Europa".

Luni seara, după ședința CEx, Liviu Dragnea a declarat că nu a citit cu atenție scrisoarea, dar că e un document bun. 

"Am apucat să mă uit puțin pe ea, dar nimeni nu a putut să o analizeze. Este un document bun, care va face parte dintr-un document propus spre adoptare în CEx-ul de la finalul lunii. În ceea ce privește activitatea partidului, cum o să funcționăm în 2018, este un document bun. Vor mai fi și alte propuneri de la alți membri”, a susținut președintele PSD.