Raluca Turcan a declarat că liberalii iau în calcul toate variantele prevăzute în Constituție pentru a se asigura că vor ajunge la anticipate. Alegerile anticipate și a celor locale ar urma să aibă loc până în 28 iunie.

"Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate. Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenționăm să le punem chiar în aceeași zi, ci la o diferență fie de o zi, fie de maximum o săptămână", a declarat marți seara, la B1 TV, vicepremierul Raluca Turcan.

Ea a exclus posibilitatea ca parlamentarii PNL să voteze moțiunea de cenzură pe care PSD intenționează să o depună după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar, dacă moțiune trece și se ajunge la situația declanșării alegerilor anticipate, PNL va susține această variantă.

Întrebată dacă este luată în calcul demisia premierului Ludovic Orban în vederea ajungerii la anticipate, Turcan a răspuns: ”Nu discutăm acum public despre această variantă. Evident că avem Constituția și avem luate în calcul toate variantele, dar acum noi avem convingerea că prin ce am programat vom determina moțiunea. Dacă nu vom reuși, probabil c-o să ajungem să vorbim în spațiul public și de varianta B. Dar nu are rost acum să dezvoltăm”.

Întrebată care e varianta B, Turcan a răspuns: ”Toate variantele sunt legate de textul Constituției”.