Ministrul muncii, Raluca Turcan, a acuzat joi jurnaliștii că i-au denaturat mesajul dintr-o conferință de presă susținută miercuri, arătând că a răspuns cu bunăvoință tuturor întrebărilor, iar la televizor a fost prezentată ca un "monstru".

În conferința de presă de miercuri, jurnaliștii au întrebat-o cât este salariul minim, întrebare la care, marți, ministrul finanțelor, Dan Vîlceanu, nu a știut să răspundă.

"Vă dați seama că îl cunosc și am negociat creșterea salariului minim brut la 2.300 de lei. Putem fi un pic serioși, vă rog, am niște lucruri de spus", a răspuns Turcan.

Joi, jurnaliștii au întrebat-o dacă știe cât costă un kilogram de roșii și 10 ouă.

"Să știți că am urmărit transpunerea dialogului meu cu dumneavoastră de ieri și realmente v-am arătat toată prețuirea mea și seara, la televizor, m-am regăsit într-un monstru care este total indiferent de ceea ce se întâmplă în viața de zi cu zi. Eu o să vă răspund, dar e nefiresc ca dumneavoastră să vă comportați cu mine, ca om care sunt marcată doar de bună credință să schimb lucrurile în bine în țara asta, în felul în care o faceți. Pot să vă calculez și cât costă 10 ouă, dacă un ou costă între 60 de bani și un leu. Dar, pe fond, cred că avem cât mai multe lucruri de sistem pe care și eu, împreună cu dumneavoastră, vrem să le schimbăm", a susținut ministrul, relatează Agerpres.

Raluca Turcan a spus că toate produsele din coșul de consum au înregistrat creșteri de prețuri, precizând că îi place să meargă în piață la Sibiu și să stea de vorbă cu vânzătorii.