Preşedintele Consiliului European i-a transmis noului premier de la Bucureşti o scrisoare de felicitare, în care se referă şi la statul de drept şi lupta anticorupţie.

În scrisoarea de felicitare, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk îşi exprimă încrederea că „România va continua să contribuie în mod constructiv la o Uniune Europeană mai puternică și unită”, mai ales în contextul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului viitor.

Tusk reaminteşte Guvernului Dăncilă importanţa statului de drept şi a luptei anticorupţie.

„Statul de drept și progresele ireversibile în lupta împotriva corupției, în conformitate cu așteptările ridicate ale societății românești, rămân esenţiale pentru a garanta că toți cetățenii români vor putea beneficia pe deplin de toate oportunitățile oferite de statutul de membru al Uniunii”, precizează liderul Consiliului European.

Și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a felicitat-o pe Dăncilă, într-un mesaj postat pe Twitter în care amintește că că „UE nu ar fi întreagă fără România, cum nici România nu ar fi întreagă fără ancora valorilor UE”. În mesaj este inclusă și o imagine a scrisorii oficiale de felicitare. 

„Comisia va rămâne partenerul dumneavoastră constant şi de încredere în promovarea acestor valori şi în înregistrarea de progrese în toate domeniile în care aceste progrese sunt necesare”, se arată în scrisoarea semnată de Juncker.