Scandalul în interiorul PSD nu s-a încheiat odată cu votul de vineri seară din CEx în favoarea lui Liviu Dragnea. Adrian Țuțuianu răspunde unui atac lansat de Cătălin Rădulescu și spune că îl va da în judecată pentru prejudicii de imagine.

Senatorul Adrian Țuțuianu, președinte PSD Dâmbovița, respinge acuzațiile deputatului Cătălin Rădulescu privind instalarea unui sistem de monitorizare/înregistrare, și adaugă că va cere excluderea acestuia din partid, rezervându-și dreptul de a-l acționa în judecată pentru „prejudicii de imagine”.

„În ultimele zile, am constatat, cu neplăcută surprindere, faptul că demersul privind scrisoarea adresată membrilor Comitetului Executiv (CEX) al Partidului Social Democrat (PSD) a generat din partea unor persoane reacții numeroase. Unele dintre ele au proferat, în spațiul public, diverse acuzații, cea mai aberantă și frizând ridicolul fiind cea a deputatului Cătălin Rădulescu, numit de presa cu apelativul 'deputatul mitralieră'. Potrivit acestui personaj, aș fi permis instalarea, în sediul PSD, a unui sistem de monitorizare/întegistrare aparținând Serviciului Român de Informații (SRI)”, a scris senatorul Adrian Țuțuianu, sâmbătă, pe Facebook.

Unul dintre liderii care îl contestă pe Liviu Dragnea, Țuțuianu respinge „cu fermitate” acuzațiile deputatului Cătălin Rădulescu, pe care îl caracterizează drept un „personaj nefrecventabil”.

„În prima ședință de Birou Permanent Național (BPN) al PSD voi solicita domnului Liviu Nicolae Dragnea să informeze opinia publică cu privire la existența sau nu a unei asemenea stări de fapt (existența unui sistem de monitorizare/înregistrare), precum și prezentarea tuturor detaliilor pe acest subiect. De asemenea, în prima ședință a CEX, voi solicita excluderea din PSD a lui Cătălin Rădulescu, acesta nefiind la prima situație când, prin declarațiile sale, generează grave prejudicii de imagine. Pentru gravele prejudicii de imagine aduse de domnul Cătălin Rădulescu îmi rezerv dreptul de a-l acționa în judecată, urmând să răspundă atât civil, cât și penal", mai spune Țuțuianu.

Reacția lui Țuțuianu vine după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat, vineri, că Adrian Țuțuianu a permis instalarea unui sistem de supraveghere SRI, fără să precizeze unde.

„Există o persoană, eu nu vreau să nominalizez pe niciunul dintre ei. (...) Este total împotriva partidului și a cursului firesc pe care ni l-a dat electoratul, au probabil o misiune a lor, dar trebuie să o explice astăzi și sigur că trebuie să suporte și rigorile pe care Comitetul Executiv le va hotărî. (...) Domnul Țuțuianu. Întrebați-l pe dânsul unde. Trebuie să povestească dânsul mai multe, trebuie să ne spună și nouă de ce protocoalele au fost legale”, a susținut deputatul PSD.