Șeful Comisiei SRI din Parlament a susținut, luni, că există informații potrivit cărora unele firme ar fi folosit mașini pentru a-i duce pe protestatari în Piața Victoriei, ceea ce constituie infracțiune.

După ce sâmbătă a susținut că există informații privind implicarea multinaționalelor în organizarea protestelor, Adrian Țuțuianu (PSD) a revenit luni la acest subiect, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor la Palatul Parlamentului.   

El a explicat că există o lege care interzice companiilor cu capital străin să-și folosească banii în alte scopuri decât cele proprii.

"Dacă o firmă folosește bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activitățti, Legea 31/1990 spune foarte clar că folosirea bunurilor sau creditului societății în folos propriu sau în interesul unui terț constituie infracțiune”, a spus șeful Comisiei de Control a SRI.

Întrebat ce bunuri aparținând unor societăți a văzut în piață, senatorul PSD a replicat: ”Păi cred că dumneavoastră nu aveți noțiunea de bun, iartă-mă. Păi, când iei mașina de la firmă, două, trei șapte, zece, când plătești de pe contul firmei mașini care merg la activități de tipul ăsta nu e folosirea bunului societății sau a creditului ei? Haideți să fim un pic mai analitici și nu doar să luăm așa ceea ce pare senzațional”.

Adrian Țuțuianu (PSD) a explicat, sâmbătă, la Antena 3, că o societate din Prahova și-ar fi trimis angajații la proteste, iar jurnalistul Dan Andronic a scris că mai multe companii multinaționale au dat liber sau au plătit ore suplimentare unor salariați, deranjate fiind de modificări care urmează la Codul fiscal, de punerea în aplicare a unei directive europene privind impozitarea profitului la locul unde este realizat.

”Din această perspectivă vreau să avem o discuție în Comisia de specialitate a Parlamentului să ne lămurim dacă există vulnerabilități majore legate de securitatea națională”, a declarat el.