Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat miercuri, la Iași, că încă nu s-au purtat discuții de către conducerea UDMR cu partenerii de Coaliție privind rotația la nivel guvernamental, conform Agerpres.

"După cum știți, PSD și PNL au avut discuții interne. Noi cunoaștem doar ce s-a comunicat. Astăzi va fi o primă întâlnire a Coaliției, respectiv, a președinților celor două formațiuni politice. În funcție de aceste discuții ne dorim să cristalizăm o structură guvernamentală pentru ceea ce urmează după această rotativă guvernamentală. Am văzut pozițiile celor două formațiuni. Evident, în limita raționalului noi suntem dispuși să discutăm despre reducerea numărului de secretari de stat ca structură guvernamentală. Vom aștepta să vedem ce propuneri au partenerii de coaliție, urmând ca în forurile interne ale UDMR să luăm decizia viitoare. V-aș reaminti că legat de partea aceasta de rotativă, noi nu am fost prezenți. Această rotativă nu se referă în principiu la ministerele conduse de UDMR, dar, evident, o discuție rațională, echilibrată, va avea loc în perioada ce urmează. Vom vedea care sunt poziționările celor două partide și vom decide și noi în consecință", a răspuns Cseke Attila.

Schimbarea de premieri și reîmpărțirea ministerelor a dus la discuții despre tăierea de portofolii în Guvern de la UDMR, care deține acum ministerele Mediului, Sportului și Dezvoltării.

Cu toate că și liderul UDMR, Kelemen Hunor, dar și alți șefi din partid au spus că vor să rămână la guvernare, în spatele ușilor închise PNL și PSD discută despre o posibilă șefie la Palatul Victoria fără maghiari.