Liderului Grupului S&D din Parlamentul European a declarat marți, răspunzând unei întrebări, că nu sunt excluse delegații naționale dintr-un grup politic european, ci doar persoane, în cazul în care există dovezi de corupție sau lobby.

Întrebat în cadrul conferinței de presă de la Strasbourg de o jurnalistă din România dacă s-a discutat de excluderea PSD în cadrul S&D, Udo Bullmann a oferit o serie de clarificări privind acest subiect.

Europarlamentarul german a explicat că e vorba de o neînțelegere a arhitecturii grupurilor politice din Parlamentul European.

"În grupul meu, S&D, și în alte grupuri, delegațiile nu sunt membri, calitatea de membru e individuală. Astfel, după alegerile europene, eu, în calitate de social-democrat german, trebuie să semnez personal în registrul Grupului S&D, nu delegația germană devine membră".

"Nu poți exclude o delegație,…poți exclude un membru, dacă există dovezi - am făcut asta în trecut, îmi amintesc două cazuri - de corupție, lobby etc", a declarat Bullmann, adăugând că în interiorul Grupului membrii se critică unii pe alții destul de des, dar nu se pune niciodată problema unei excluderi.